de veiling poeldijk

De Leuningjes omgedoopt tot multifunctioneel zalencentrum.

In 2015 werd de Leuningjes in Poeldijk per direct gesloten nadat er asbest werd geconstateerd. Vanaf dat moment ontstond de discussie wat er met het pand moest gaan gebeuren, saneren & renoveren of slopen. Voor het eerste werd uiteindelijk gekozen.

De gemeente Westland heeft ons ruim een jaar geleden gevraagd een plan te maken voor het herinrichten van de Leuningjes in Poeldijk, middels decorbouw. Dit plan is na goedkeuring van Gemeente Westland in productie gegaan. In samenwerking met de Gemeente Westland, Stichting de Leuningjes, Boksman Bouw & Interieur, Schwagermann, Elektravon Elektrotechniek, Inventief Bouwmanagement en BAS1S Architecten is de verbouwing gerealiseerd.

Op vrijdag 5 oktober jl. is de grote zaal officieel geopend met o.a. een concert van muziekvereniging Pius X uit Poeldijk.

Wij hebben ons gericht op een optimale functionaliteit van De Leuningjes. We laten het authentieke, industriële van het gebouw zien. Met maatwerk kan deze voor elk event verder worden ingericht. Hierdoor is de zaal geschikt voor zowel de muziek- en toneelverenigingen als voor feestelijke evenementen, congressen en beurzen.

We hebben geprobeerd om De Leuningjes weer een ziel terug te geven. Deze ligt bij de oorsprong van het gebouw, een bloemenveiling. We hebben dan ook voorgesteld om De Leuningjes om te dopen in ‘De Veiling’. De zichtbare dakconstructie, een symbolische veilingklok en de steenlook op de muren verwijzen naar deze oorsprong van het gebouw.

Met de gerenoveerde grote zaal heeft Poeldijk weer een sociaal cultureel centrum en het Westland een congres- beurs- en eventcenter welke up-to-date is voor minimaal de komende 20 jaar!

Bekijk hier de eerste beelden van De Veiling (voorheen dus De Leuningjes).