Waar moet je rekening mee houden bij het aanvragen van een vergunning?

Als event planners met twee decennia jaar ervaring hebben we de nodige vergunningen aangevraagd voor onze opdrachtgevers. Wanneer bent u verplicht om bij een evenement een vergunning aan te vragen? Enkele tips:

Meldplicht
In veel gevallen is het verplicht om een vergunning aan te vragen. Per stad of gemeente verschillen de voorwaarden. Als het niet verplicht is om een vergunning aan te vragen, volstaat het om gewoon een melding te maken.

Wees op tijd
Zodra de datum en de grote lijnen van het evenement bekend zijn, dient u meteen de aanvraag in. Per gemeente is de afhandelingstermijn verschillend, dus kijk op tijd na wat voor het evenement van toepassing is.

Compleet plan
Zorg voor een uitgewerkt plan. Als vergunninghouder bent u verantwoordelijk voor de veiligheid en orde. In de vergunning staat welke maatregelen u moet treffen om dit te waarborgen. Vaak zijn een veiligheidsplan, risicoanalyse en draaiboek onderdeel van de aanvraag.

Geluidsoverlast
Een vergunning heeft een maximum aan aantal decibellen om geluidsoverlast te beperken. Zeker als u de nodige entertainment op uw event hebt geboekt is het van belang om deze norm te hanteren. De geluidsnorm is in woonwijken beperkt en soms voorzien van een geluidsbegrenzer.

Plattegrond
Zorg voor een goede plattegrond van de evenementenlocatie met correcte indeling en afmetingen met de plaats van tenten, podia, stellingen, tribunes, brandblussers, nooduitgangen en evacuatieroutes. De brandweer inspecteert een evenementenlocatie voorafgaand alvorens de locatie veilig te verklaren.

Meer tips?
Er gelden regels voor sluitingstijden, de bereiding van voedsel, het afsteken van vuurwerk en het aanbieden van sterkte drank. Hier gelden de nodige vergunningen en regels voor. Meer tips of advies? Schakel de event planners van Duynisveld in of wees voorbereid. Zo komt u niet voor vervelende verassingen te staan!

© Duynisveld Events & Communicatie 2019 | Algemene Voorwaarden|Privacy statement|Disclaimer