Hoe organiseer je een duurzaam evenement?

Net als bij elke andere bedrijfsactiviteit kun je tegenwoordig goed rekening houden met de belasting van het milieu en de natuur, als het gaat om de organisatie van een evenement. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt steeds populairder. Een duurzaam evenement organiseren vinden wij erg belangrijk. Daarnaast levert het zowel milieuwinst als kostenbesparingen op. Om een duurzaam evenement te organiseren kun je het volgende doen:

Kies een bewuste locatie
De keuze van de locatie bepaalt de sfeer en aantrekkelijkheid van uw event en heeft bovendien een groot aandeel in de keuze voor duurzaamheid. Daarnaast is een goed vindbare en met het openbaar vervoer goed bereikbare locatie niet alleen publieksvriendelijk, maar ook milieuvriendelijk. Daarom stimuleren wij bijvoorbeeld ook het gezamenlijk rijden.

Verbruik minder energie
Evenementen kunnen niet zonder stroom. Bij de inzet of aanschaf van apparatuur is het meewegen van het energieverbruik een belangrijke stap in het bewuster omgaan met energiebronnen. Zo zijn koelapparatuur en audiovisuele apparatuur in verschillende energieklassen te huur.

Maak gebruik van lokale partners
Vervoer belast het milieu. En niet alleen uw bezoekers maken gebruik van vervoer, ook de spullen die je huurt worden vervoerd naar de locatie. Datzelfde geldt voor externe inhuur van personeel. Doordat wij gebruik maken van lokale partners, verkleinen we de milieubelasting.

Verlicht efficiënt
Voor events is meestal veel verlichting nodig. Daarom kiezen wij voor ledlampen; het meest voor de hand liggend vanwege het lagere energieverbruik en de langere levensduur. Ook het niet langer dan nodig inschakelen van verlichting zorgt voor een besparing. Met het inzetten van bewegingssensoren en via een op afstand bedienbare app is efficiënt verlichten bovendien bijzonder handig te realiseren.

Bespaar water
Met name op evenemententerreinen kan het verbruik van water hoog oplopen. Met enkele technische maatregelen bespaart u al veel water. Daarom kiezen wij voor:
·         een spoelbaksysteem met automatisch water- en reinigingssysteem;
·         aanschaf of huur van waterbesparende toiletten en douches;
·         sensorkranen met een start-/stopsysteem;
·         hemelwater voor het spoelen van toiletten;
·         zonneboilers voor warm water.

Werk met seizoensgebonden producten
De keuze van de catering bij uw evenement is dé kans om duurzaamheid tentoon te stellen en door de gasten te laten ervaren. Zo proberen wij steeds vaker duurzame en biologisch geproduceerde producten te presenteren. Ook seizoensgebonden producten kosten minder energie in productie en transport en hebben daarnaast zóveel meer smaak. Voedselverspilling ga je tegen door vooraf inzicht te krijgen in de benodigde hoeveelheden. Laat uw gasten zich aanmelden en houd rekening met een bepaalde hoeveelheid no-show.

Koop duurzaam in
Bij de inkoop voor je evenement let je ongetwijfeld op de prijzen, maar hoe zit het met het milieu?  Duurzaam inkopen is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Wij kiezen ook steeds vaker voor offline promotie, bijvoorbeeld voor minder milieubelastende papiersoorten. Door slim in te kopen bespaart u op de kosten voor afvalverwerking en vergroot u de mogelijkheden van recycling.

Houd geluid binnen de perken
Geluid heeft invloed op de leefomgeving van mens en dier. Geluidsoverlast kan tot kilometers ver ervaren worden. De risico’s voor de gezondheid en het functioneren van uw bezoekers mag u ook niet onderschatten. Zo voldoen wij bij het organiseren van evenementen aan de geluidsnormen die in een gemeentelijke verordening of specifiek in een vergunning zijn vastgelegd.

Communicatie digitaal
Door zo min mogelijk gebruik te maken van papier, werken wij met online registratieprocessen. Zo kunnen wij voor u alle nodige informatie naar de genodigden verzenden en kunt u bovendien alle nodige informatie over de gasten ontvangen. Dit alles op een zo duurzaam mogelijke manier.
Daarnaast communiceren wij offertes en facturen het liefst ook via de mail.

© Duynisveld Events & Communicatie 2019 | Algemene Voorwaarden|Privacy statement|Disclaimer