De laatste, maar zeker niet de minste. In deze blogpost vertellen wij u over het belang van het maken van een risicoanalyse, zodat er niets fout kan gaan op de dag van uw evenement.
27. Laat een risicoanalyse maken op basis van wat u denkt dat er mis kan gaan
Weest voorbereid op al het onverwachte. Wellicht doet het geluidssysteem het niet, of werkt u presentatiescherm niet mee, of is er een gastspreker ziek. Wat is plan B als een van deze zaken zich voordoen? Uw eventplanners stellen een uitgebreide risicoanalyse op welke verrassingen voorkomt.
28. Wees voorbereid om bij te moeten springen waar nodig
Hoewel vooruit plannen een geweldige manier is om succes te boeken, is dit nog niet voldoende. Er gebeurt bijna altijd iets onverwachts. Het is daarom van belang dat u een helpende extra hand kan verlenen bij onverwachte situaties. Zorg dus dat u zelf nooit een vaste taak hebt gedurende het evenement.
29. Houd het weerbericht goed in de gaten
Deze richtlijn is vooral belangrijk wanneer uw evenement (gedeeltelijk) in de buitenlucht plaatsvindt. Houd daarom het weerbericht in de gaten zodat u op tijd kunt handelen wanneer dit nodig is. Zorg dat er altijd een plan B is, mocht plan A in het water vallen.
Hopelijk kunt u met deze tips uit de voeten als het gaat om het (gedeeltelijk) organiseren van uw eigen evenement. Onze eventplanners staan altijd voor u klaar om, samen met u, een mooi concept te realiseren.