10 tips om goed te starten met uw Social Media pagina(s)

Tegenwoordig zit bijna iedereen op Social Media. De nieuwste generaties groeien er mee op. Een gemiste kans dus, als je deze vorm van media niet gebruikt om je bedrijf of project te promoten.

 We geven u 10 tips om goed te starten met uw Social Media pagina(s).

 1. Social media inzetten is één van de middelen om met uw doelgroep te communiceren, dus zeker niet de enige. Gebruik het dus als aanvulling op je marketingactiviteiten. Verwerk je plannen op het gebied van Social media in je communicatieplan. Alles wat je post moet hetzelfde doel of dezelfde doelen bereiken.  

2. Bij Social media staan interactie en dialoog centraal. Het gaat dus om tweerichtingsverkeer. Als u alleen wilt zenden dan is het gebruiken van Social media dus geen goed plan.  

3. U komt er bijna niet omheen, het gebruiken van Social media. Uw doelgroep is hier namelijk wel zeer actief op. Een gemiste kans dus als u zich niet mengt in de interacties en discussies die daar op uw vakgebied plaatsvinden. 

4. Er zijn diverse Social media platforms en er komen er ook steeds meer bij. Onderzoek op welk van deze platforms uw doelgroep het meest actief is. CEO’s en ondernemers vindt u eerder op andere Social media platforms dan tieners.

5. Volgers genereren gaat niet binnen een paar dagen. Wees dus geduldig en neem de tijd om dit op te bouwen. 

6. De verschillende Social media platforms hebben allemaal een andere functie. Bedenk dus goed welk platform het beste bij uw doelstellingen liggen.  

7. Tijd is tegenwoordig schaars. Het kan dus erg handig zijn om uw content vooruit te schrijven. Op deze manier kunt u uw content op een gunstig moment maken zodat u niet in tijdsnoot komt of dat het er steeds bij inschiet.  

8. Er zijn handige hulprogramma’s waarop u uw content alvast kunt ‘inplannen’. Deze programma’s publiceren uw content dan automatisch op het door u ingeplande moment. Super handig dus! 

9. Het is natuurlijk wel nootzaak dat u de ingeplande berichten in de gaten blijft houden. Soms kan er iets gebeuren waar geen rekening mee is gehouden. Een post over een gebeurtenis of handeling die uiteindelijk helemaal niet doorgaat, terwijl de post al ingepland staat bijvoorbeeld. 

10. Houd een nulmeting en evalueer tussendoor en na afloop.

© Duynisveld Events & Communicatie 2019 | Algemene Voorwaarden|Privacy statement|Disclaimer